Bedrukte bekers nodig? Bel of mail ons direct!
0529 - 45 38 55 of info@rotacups.com

Internal branding is een veel gebruikte marketing-term. Een kort en bondige uitleg: Internal branding gaat een stap verder dan interne communicatie. Met internal branding wordt de externe profilering van de organisatie verbonden met het gedrag van de medewerkers. De medewerkers leven het merk intern en extern zoals het ook beloofd wordt aan klanten.

Merkbeleving: niet alleen bij klanten maar ook bij je personeel. Belangrijk is om hier 1 lijn in te trekken door het hele bedrijf: bij CoolBlue hebben ze dat bijvoorbeeld groots aangepakt. Ze hebben vergaderruimtes aangepakt, pakkende teksten op de muur hebben gezet en het personeel betrokken bij filmpjes in de social media.

Koffiebekers voor ‘Internal Branding’

bekers-bedrukken-kleine-oplagesDit is niet voor elk bedrijf weggelegd: bij beperkte middelen moet er gezocht worden naar creatieve manieren om gebruikt te kunnen maken van Internal Branding.

Een koffiebeker is hiervoor natuurlijk perfect geschikt: tegen een relatief lage investering, heb je een groot bereik binnen het bedrijf. Want iedereen drinkt een kopje koffie/thee/water en krijgt een dergelijk bekertje in handen.
Neem tijd om een geschikt ontwerp voor het bekertje te maken: uitstraling en boodschap zijn belangrijk, het is de profilering van je merk!

En als je de investering in bedrukte bekers nuttig wil gebruiken: zorg voor een design wat tevens geschikt is voor gebruik buiten het bedrijf. Zo is de bedrukte beker altijd inzetbaar voor beurzen of andere evenementen

‘LEAN’-principe voor koffiebekers

Een voorbeeld uit de praktijk hoe bedrukte bekers als interne communicatie ingezet kunnen worden om externe profilering te benadrukken:
Een bedrijf wilde het werken volgens het ‘LEAN’-principe gaan invoeren. Na een lange interne campagne met cursussen voor het personeel, wilde het management het personeel er op een laagdrempelige en niet opdringerig wijze erop blijven wijzen dat ze volgens ‘LEAN’-principe moesten werken: het is iets nieuws, dus het moet gemeengoed worden binnen het bedrijf.

Diverse stijlen kartonnen wegwerpbekers

bNa enig overleg over hoe men dit het beste kon aanpakken, kwamen ze met een oplossing: bedrukte koffiebekers! De kernprincipes van de LEAN-werkwijze werden in diverse stijlen op kartonnen wegwerpbekers gedrukt en deze bekers verdeeld bij de koffiemachines binnen het bedrijf.
Personeel haalt koffie en heeft het bedrukte bekertje op zijn of haar bureau staan: een hoge attentiewaarde en de boodschap komt op een laagdrempelige manier bij de juiste persoon binnen. Niet alleen de klant heeft zo profijt van het LEAN-principe, maar ook het personeel wordt gemotiveerd om deze principes te hanteren: win-win situatie!

Dit is slechts een eenvoudig voorbeeld: Internal Branding is in detail uit te werken. Betrek het personeel bij het bedrijf. Maak uw werkwijze een beleving: (be)leef het merk!
Met deze boodschap, bedrukt op kartonnen bekers, is het personeel elke dag weer onderdeel van deze beleving. En dit heeft over het algemeen een positief effect op hun werkwijze richting uw klant.

Meer informatie over koffiebekers bedrukken?

Heeft u vragen over de gewenste bedrukking of wilt u weten wat de exacte mogelijkheden zijn voor het bedrukken van uw bedrijfsnaam, bedrijfslogo of een foto op bekers? Neem dan gerust contact met ons op: wij helpen u graag verder.

(bron:www.communicatiecoach.com/branding/wat-is-internal-branding/)