Bedrukte bekers nodig? Bel of mail ons direct!
0529 - 45 38 55 of info@rotacups.com

Een veelgehoorde vraag is ‘Wat kan je eigenlijk op een beker laten bedrukken’? Het meest simpele antwoord: nagenoeg alles! Met de huidige technieken kunnen we de bekers full colour bedrukken. Dat wil zeggen dat zelfs foto’s in goede kwaliteit op bekers gedrukt kunnen worden. Tot 10.000 stuks is een full colour bedrukking zelfs even duur als een bedrukking in een enkele PMS-kleur.

Veelvoorkomende bedrukkingen

Als voorbeeld kan ik een aantal bedrukkingen noemen die we vaak voorbij zien komen. Meest voorkomend zijn (bijna vanzelfsprekend) de bekers voorzien van een bedrijfsnaam.
Bekers met een bedrijfsnaam maken ongeveer 80-90% uit van alle bekers die we maken. Omdat de bekers vaak worden ingezet als reclame-uiting op beurzen en evenementen (met aantallen van rond de 1000-5000 stuks) wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het logo erbij op te drukken, zonder dat daarmee de kosten uit de pan rijzen. Zoals eerder aangegeven: tot 10.000 stuks is een full colour bedrukking niet duurder als een bedrukking in een enkele PMS-kleur.

Bekers laten bedrukken met naam of logo

Door bekers te laten bedrukken met naam en logo, krijg je een uniforme uitstraling van de huisstijl. Natuurlijk is het ook mogelijk om bekers in te zetten bij een product-introductie: zowel de naam als een foto van het product op de beker laten bedrukken, zorgt voor een echte eye-catcher.

chaud-devantBedrukken van foto’s op een beker

Want foto’s op een kartonnen beker laten drukken, is gewoon mogelijk en u zult versteld staan van de kwaliteit. De druktechniek waarmee we foto’s op bekers drukken is te vergelijken met die van de printer op kantoor, echter drukken wij met speciale, voedselveilige inkten. De ontwikkeling van deze inkten is echter zo snel gegaan, dat deze niet onderdoen voor de ‘normale’ drukinkten.

Drukkwaliteit voor bekers

Als u een foto op een beker wilt laten bedrukken, is het van belang dat u de afbeelding in een goede kwaliteit aanlevert (minstens 300dpi). Een afbeelding van een lagere kwaliteit, zal ten kosten gaan van de drukkwaliteit.

Goed om rekening mee te houden:

Stel dat u een groot aantal bekers wil laten bedrukken met uw naam en/of logo, in een enkele kleur. Dan kan flexodruk erg interessant zijn qua prijs. Echter zal de dekking van de bedrukking mnder zijn: er wordt namelijk met een soort stempel gedrukt op het karton gedrukt en karton heeft nou eenmaal een wat oneffen structuur waardoor de dekking niet optimaal kan zijn. Bij het ‘digitaal’ (full colour) drukken, is dit niet van toepassing.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de gewenste bedrukking of wilt u weten wat de exacte mogelijkheden zijn voor het bedrukken van uw bedrijfsnaam, bedrijfslogo of een foto op bekers? Neem dan gerust contact met ons op: wij helpen u graag verder.