Bedrukte bekers nodig? Bel of mail ons direct!
0529 - 45 38 55 of info@rotacups.com

We krijgen veel vragen over de soorten bekers welke zijn te bedrukken. Hierbij gaat het niet alleen om welke kwaliteit beker (karton, plastic, EPS, ed) maar ook over soorten bekers (coffee-to-go, Starbucks-beker, dubbelwandig, ed) Laten we voorop stellen dat er ontzettend veel mogelijk is. Voor koffiebekers wordt over het algemeen gebruik gemaakt van karton. Deze bekers kunnen enkelwandig of dubbelwandig geleverd worden.

Coffee-to-go koffiebekers

Coffee-to-go is meestal niets meer dan een standaard koffiebeker met de toevoeging van een deksel met een gaatje erin (‘sip through lid’ Door dit deksel is de kans klein dat de koffie over de rand heen komt.

Starbucks-bekers

Ook de vraag naar ‘Starbucks-bekers’ horen we vaak voorbij komen: Starbucks gebruikt ‘gewone’ kartonnen bekers, echter in de grotere formaten. 180ml en 200ml zijn erg gangbaar in Nederland (het eerste formaat voor de koffie-automaat en de tweede voor ‘to-go’) maar de Starbucks-bekers zijn vaak nog een slag groter, namelijk 300ml
Deze grote beker is ook te combineren met een deksel waardoor ook deze koffiebeker ‘to-go’ is.

Koffiebekers laten bedrukkenDubbelwandige kartonnen koffiebekers

Dubbelwandige, kartonnen koffiebekers zijn er vanaf een inhoud van 200ml. Dubbelwandig zorgt voor een isolerend werking: een kartonnen ‘binnenbeker’ met daaromheen een kartonnen omhulsel. Tussen die 2 lagen zit lucht, waardoor de inhoud langer warm blijft en de hitte niet naar buiten komt: geen verbrande vingers! 2 nadelen: langere levertijd en de bekers zijn vrij breed (lomp) waardoor het minder prettig vastpakt.
Maar zeer geschikt voor coffee-to-go vanwege de isolerende werking.

Verschillende materialen 

Bedrukte bekers zijn in vele materialen leverbaar, echter wordt het meest gekozen voor de kartonnen of papieren beker. Sommige klanten denken dat er verschil zit tussen een papieren en een kartonnen beker, maar dat is niet zo. Het is meer een kwestie van ‘geef het beestje een naam’.
Papieren bekers zijn dus hetzelfde als kartonnen bekers.

Plastic bekers 

Naast deze soorten zijn er ook plastic bekers leverbaar. Een groot nadeel: bij te hete dranken kan het bekertje gaan smelten en je vingers zijn niet echt veilig voor de hete inhoud. Een standaard plastic bekertje isoleert vele malen minder als een vergelijkbare kartonnen beker. Voor fris en/of water zijn plastic bekertjes echter zeer geschikt, maar het is prijstechnisch alleen interessant bij grote aantallen en bedrukking in een enkele kleur. Vandaar dat wij deze plastic bekers niet actief aanbieden.

Bekers bedrukken

Alle bovengenoemde bekers zijn met een tekst te bedrukking; zowel in full colour als in enkele kleuren. Vooral bij de grotere aantallen (boven de 10.000 stuks) kan een bedrukking in een enkele kleur, prijstechnisch erg interessant zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de verschillende soorten en materialen, neem dan gerust contact met ons op: wij helpen u graag verder.